Loading...
Menu

4ο Συμπόσιο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών «teach 2015»: Η διδασκαλία ως πεδίο δημιουργικότητας

 

4ο Συμπόσιο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών «teach 2015»

Η διδασκαλία ως πεδίο δημιουργικότητας


Περισσότεροι από 140 εκπαιδευτικοί όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και της γύρω περιοχής παρακολούθησαν το 4ο Συμπόσιο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών “teAch» του Κολλεγίου Ανατόλια. Το συμπόσιο φέτος είχε θέμα «Η καλλιέργεια της δημιουργικότητας στην Τάξη» και κατά τη διάρκειά του εκπαιδευτικοί παρουσίασαν καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις που εφαρμόζονται στο Κολλέγιο Ανατόλια, όπως και πολύ αξιόλογες και πρωτότυπες μεθόδους διδασκαλίας σε δημόσια σχολεία της χώρας. Επιπλέον το πρόγραμμα του Συμποσίου περιελάμβανε εννέα workshops που υλοποιήθηκαν σε τρεις ημέρες και στα οποία συμμετείχαν 185 δάσκαλοι και καθηγητές.       

Το Εκπαιδευτικό Συμπόσιο εστίασε φέτος στο θέμα της δημιουργικότητας, ζητώντας από τους εκπαιδευτικούς να προβληματιστούν σχετικά με διδακτικές προσεγγίσεις οι οποίες τείνουν να προωθούν τη δημιουργικότητα των μαθητών χωρίς να παρεμποδίζουν τον επιστημονικό τρόπο σκέψης τους.

Δάσκαλοι και καθηγητές και από τις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες του Κολλεγίου Ανατόλια (Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο- Λύκειο & International Baccalaureate, American College of Thessaloniki/ACT) παρουσίασαν προσεγγίσεις  που έχουν υλοποιηθεί, εντός ή εκτός σχολικής αίθουσας. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και παρουσιάσεις σχετικές με τα σενάρια και τις στρατηγικές διδασκαλίας που έχουν ως  στόχο την καλλιέργεια της δημιουργικότητας των μαθητών. Το Συμπόσιο εμπλουτίστηκε,  επίσης, με ενότητες για θέματα παιδαγωγικής και ψυχολογίας. 

Στο συνέδριο συμμετείχαν με εισηγήσεις εκπαιδευτικοί από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, το 1ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» και το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Συμπόσιο διοργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Κολλεγίου Ανατόλια και συντονίζεται από τη Δρα Χάιδω Σαμαρά. 

 
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead